onze verhalen

Mobirise
Keihard de Beste
7-delige Podcast serie geproduceerd voor NPORadio2 & Powned

Op 30 september 2021 is deze 7-delige podcastserie gelanceerd. Een serie over het veranderde geluid van de radio. Waarom klinkt radio tegenwoordig zo slecht? De podcastserie is tevens een aanzet om de discussie over het geluid van de radio op gang te brengen.

Met oa Felix Meurders, Arjan Spies (The Kik), Edwin Schimscheimer, Johannes Leertouwer, Simone Meijer, Sander van der Heijde en Jeroen van Inkel.

Mobirise
Brahms volgens Johannes
6-delige podcast serie geproduceerd voor NPORadio4 & NTR

Violist en dirigent Johannes Leertouwer doet promotieonderzoek naar de uitvoeringspraktijk van Brahms. Hoe is de muziek veranderd in de loop van de tijd? Hoe klonk het eigenlijk toen Brahms zijn muziek schreef? Dat doet hij ondermeer door over een periode van 4 jaar, alle concerten en symfonieën uit te voeren met een speciaal samengesteld orkest.

In deze podcast serie vertelt Johannes over zijn onderzoek en laat de luisteraar horen wat er allemaal is veranderd in de manier waarop we de muziek spelen en luisteren. Ook musici en andere betrokkenen komen aan het woord. Myrthe van Dijk heeft voor ons de research en interviews gedaan.

De wereld van Puck
NPO2Doc documentaire over een gezin met een gehandicapt kind

De door KurtaDocs geproduceerde documentaire "De wereld van Puck' werd in 2018 genomineerd voor een internationale Emmy Award.

Wilhelm Berger
Online masterclass video's

Persoonlijke zoektocht van pianiste Mitsuko Saruwatari naar verloren muziek van componist Wilhelm Berger.
Mitsuko herontdekt de laat romantische componist Wilhelm Berger. Ze doet dat door verloren gegaan werk van hem uit te voeren en cd's uit te brengen.

Vanwege een afgelast concert (corona) konden we draaien in de kleine zaal van het concertgebouw. We hebben een uitvoering van de 'Introduction und Fuge' opgenomen en haar uitleg over deze grote fuga die later op haar youtube kanaal zal verschijnen.

De Kloof
8-delige podcast serie geproduceerd voor NPORadio1 & NTR/AVROTROS/VPRO

De Kloof: acht gedramatiseerde, literaire podcasts van elk twaalf minuten over het gelijknamige thema in de breedste zin van het woord. Geschreven door Nederlandse auteurs en geïnterpreteerd en bewerkt door regisseurs Hanneke Hendrix en Niki Padidar. Geproduceerd door KurtaDocs.

Father of Loud
Documentaire in wording

De Marshall-versterker is een van de meest erkende versterkers ter wereld. Vooral bekend om het diepe, 'grunge' geluid. Samen met toonaangevende internationale gitaristen komen we er achter hoe Marshall het geluid en bovendien de visie op Rock and Roll voor altijd heeft veranderd.

Mobirise
Baba Sy
Podcast serie in wording

De Senegalese dam grootmeester Baba Sy verbaasde de damwereld in 1959 met zijn eigenzinnige stijl. In 1964 kon hij wereldkampioen in Rusland worden maar de wedstrijd ging om een geheimzinnige reden niet door...