nieuws

we barsten momenteel van de verhalen over muziek

Mobirise

Brahms volgens Johannes

NPORadio4
Podcast serie

Violist en dirigent Johannes Leertouwer doet promotieonderzoek naar de uitvoeringspraktijk van Brahms. Hoe is de muziek veranderd in de loop van de tijd? Hoe klonk het eigenlijk toen Brahms zijn muziek schreef? Dat doet hij ondermeer door over een periode van 4 jaar, alle concerten en symfonie├źn uit te voeren met een speciaal samengesteld orkest.

In deze podcast serie vertelt Johannes over zijn onderzoek en laat de luisteraar horen wat er allemaal is veranderd in de manier waarop we de muziek spelen en luisteren. Ook musici en andere betrokkenen komen aan het woord. Myrthe van Dijk heeft voor ons de research en interviews gedaan.

Deze NPORadio4 Podcast serie is najaar 2021 te beluisteren.

Mobirise

Keihard de beste

NPORadio2
Podcast serie

Over het veranderde geluid van de radio. Er is jaren gestreefd om muziek perfect op te nemen en af te spelen. Inmiddels is dat mogelijk, maar het lijkt alsof we op de weg terug zijn, richting de dynamiek van een 78-toeren plaat. 'Harder en platter' lijkt de nieuwe werkelijkheid. Waarom is dit? Wie wil dit en wie beslist dit? Wat heeft de luisteraar er aan? Muzikanten, technici, wetenschappers, radiomakers en producers geven hun mening over dit fenomeen.

Deze NPORadio2 Podcast serie is najaar 2021 te beluisteren.

Mobirise

Wilhelm Berger

Online masterclass
video's

Persoonlijke zoektocht van pianiste Mitsuko Saruwatari naar verloren muziek van componist Wilhelm Berger.
Mitsuko herontdekt de laat romantische componist Wilhelm Berger. Ze doet dat door verloren gegaan werk van hem uit te voeren en cd's uit te brengen.

Vanwege een afgelast concert (corona) konden we draaien in de kleine zaal van het concertgebouw. We hebben een uitvoering van de 'Introduction und Fuge' opgenomen en haar uitleg over deze grote fuga die later op haar youtube kanaal zal verschijnen.

Mobirise

Father of Loud 

Tv Docu in wording

De Marshall-versterker is een van de meest erkende versterkers ter wereld. Vooral bekend om het diepe, 'grunge' geluid. Samen met toonaangevende internationale gitaristen komen we er achter hoe Marshall het geluid en bovendien de visie op Rock and Roll voor altijd heeft veranderd.

Mobirise

Baba Sy

Podcast serie in wording

De Senegalese dam grootmeester Baba Sy verbaasde de damwereld in 1959 met zijn eigenzinnige stijl. In 1964 kon hij wereldkampioen in Rusland worden maar de wedstrijd ging om een geheimzinnige reden niet door...

Mobirise

Internationale Emmy Award 2018 Nominatie 

De  door KurtaDocs geproduceerde documentaire "De wereld van Puck' werd in 2018 genomineerd voor een internationale Emmy Award.

Mobirise

De Kloof

Podcast serie

TROUW (3 januari 2019): "Prachtige geluidscomposities tillen de luisteraar regelmatig op."